Architectuur en uitstraling

Drie elementen vormen Kernhem en bepalen de uitstraling van de wijk. Dat zijn het ruimtelijk raamwerk (groen en water), de woonvelden (scherven) met bijzondere bebouwing en daarbinnen (buurtschappen) en de verkeersontsluiting. Meer weten over het groen en water, neem dan een kijkje op de pagina onder omgeving.

Woonvelden en buurtschappen

De woningen in Kernhem zijn ontworpen met hoge kwaliteit. Alle woningen hebben een overhangende kap. Ze bestaan uit warm rode bakstenen in combinatie met rode daken. Alleen in het meest westelijke deel van Kernhem zie je zwarte dakpannen. Hiervoor is gekozen omdat de toepassing van zonnepanelen niet meer weg te denken zijn. Zo zorgen we voor een beter geheel met zonnepanelen. Naast eenheid en samenhang is er in Kernhem ook afwisseling. Dat komt door de verschillende woningtypes en ontwerpen. Zo ontstaat er een dorps karakter.

Ook buurtschappen dragen bij aan dat beeld. Buurtschappen zijn deelgebieden die afwijken van de standaard Kernhem uitstraling. De woningen zijn anders dan in de rest van de wijk en hebben een eigen herkenbare, samenhangende uitstraling. Meer details hierover vind je in het Beeldkwaliteitsplan (pdf, 44 MB). Dat plan geeft inzicht in de uitwerkingsrichtingen van Kernhem B-West.