Verzorgen beukenhagen

Kernhem is een groene wijk. Bij elke woning zijn er hagen geplant als erfafscheiding. Dit geeft de straat een mooi en net beeld en is goed voor de biodiversiteit. Helaas zijn de hagen niet altijd overal goed aangeslagen of zijn ze zelfs verwijderd.

De afspraak is dat de hagen moeten blijven staan. In uw koopcontract heeft u daarover afspraken gemaakt. Is uw haag niet goed aangeslagen? Dan kunt u dit zelf herstellen. U kunt ook contact leggen met de verkopende partij om uw haag te herstellen, als dit nog binnen de termijn van 2 jaar na verkoopt ligt. In uw contract kunt u ook zien dat de verkopende partij tot 2 jaar na verkoop een inboetverplichting heeft en dus dode struikjes moet vervangen. Het is aan u om de haag te verzorgen en te behouden, ook als de 2 jaar van de verkopende partij is verstreken.

Andere soorten hagen

In Kernhem B-West wijken we overigens voor het eerst af van alleen erfafscheidingen met de beukenhaag. Vanwege de biodiversiteit leggen we in dat deel van de wijk ook haagtypes aan als rode beuk, liguster, veldesdoorn en de meidoorn. Welke haag bij u wordt aangelegd kunt u vinden in uw koopakte.