Terugblik Kernhem tuindag

Was jij aanwezig bij de Kernhem tuindag? Wij kijken terug op een heel succesvolle dag. Op vrijdag 22 november organiseerden we samen met Operatie Steenbreek de eerste Kernhem tuindag.

In gezellig verwarmde partytenten met sfeerverlichting werd op het schoolplein van De Vuursteen vragen beantwoord en beukenhagen uitgedeeld.

Tijdens de tuindag was er alle aandacht voor het groen en het vergroenen van de wijk. Zo was er niet alleen aandacht voor het groen in de openbare ruimte, maar ook voor particuliere tuinen.  Alle voortuinen in Kernhem hebben een beukenhaag. Niet elke beukenhaagplant slaat goed aan. Tijdens de tuindag zijn er volop beukenhaagplanten opgehaald door bewoners. Al dezelfde avond werd er volop geplant in de voortuinen.

Ontwerpsessies

Operatie Steenbreek heeft uitleg gegeven over het vergroenen van tuinen en wat voor bijdrage groene tuinen hebben voor haar omgeving. Speciaal hiervoor is de Kernhem tuinflyer (pdf, 8,29 MB)gemaakt. Zes ontwerpers hebben heel wat tuin schetsen gemaakt voor bewoners.  Wij kijken terug op een geslaagde bijeenkomst en we zijn benieuwd hoe de wijk er komend voorjaar uitziet. Meer informatie over Operatie Steenbreek staat op www.ede-natuurlijk.nl

Naar overzicht