Meedenken over de wijkspeelplek

Tussen het Aamsveen en Veenwoud komt een wijkspeelplek. We zijn inmiddels gestart met de aanleg. En wat is er nu leuker om zelf mee te denken welke speeltoestellen er komen?

Buurtkinderen en omwonenden ontvangen nog deze maand (april 2021) een uitnodiging om mee te denken over de inrichting van de speeltuin. Want welke speeltoestellen moeten er volgens jou komen? Benieuwd hoe de wijkspeelplek er in grote lijnen uit komt te zien? Download dan hier de tekening (pdf, 2.02 MB).

De wijkspeelplek is een plek voor kinderen en jongeren. Wij vinden het belangrijk dat er voor iedereen, ook voor de oudere jeugd, een plek is om te spelen. Zo is er bedacht om een trap- en basketveld aan te leggen met grote en kleine goals, waardoor het op drukke speeltijden door meerdere (leeftijds)groepen tegelijk te gebruiken is. Daarnaast is er ook ruimte gereserveerd voor speeltoestellen die geschikt zijn voor meerdere leeftijden. De toestellen worden gekozen met behulp van inspraak met de buurtkinderen en omwonenden. Ook is er een luifel ontworpen aan het bestaande warmtestation. De luifel is bedoeld om te kunnen schuilen bij een regenbui, of om een jas of tas neer te leggen als je een partijtje gaat voetballen. Vanwege vragen vanuit de buurt over de luifel is de aanleg hiervan tijdelijk stopgezet.  Binnenkort gaat de gemeente ook over het ontwerp van de luifel in gesprek met omwonenden.

De speeltuin, zonder de speeltoestellen, is in mei van dit jaar klaar. Kinderen kunnen er dan al volop spelen.

Naar overzicht