Kom naar de Kernhem tuindag

Samen met u als bewoner gaan we als gemeente Ede de uitdaging aan om Kernhem nog groener te maken. Daarom organiseren we op vrijdag 22 november de Kernhem tuindag. U bent als inwoner van Kernhem B van harte welkom tussen 16.00 en 19.00uur bij basisschool de Vuursteen. Wij staan klaar met een hapje en drankje.

Groen Kernhem

Kernhem is een groene wijk waar al gewoond wordt en waar nog volop huizen bij komen. Bij iedere woning worden in de voortuin beukenhagen geplant. Deze hagen maken Kernhem groen en herkenbaar. Daarom willen we de hagen terugbrengen waar deze zijn verdwenen. Of helpen om minder fraaie hagen te herstellen.

Gratis beukenhagen

Tijdens de Kernhem tuindag staan er nieuwe beukenhagen klaar. Momenteel zien helaas niet alle hagen er nog mooi uit (zoals u op de foto kunt zien).

Die mag u gratis afhalen om de dode beukenhagen in uw tuin te vervangen of om opnieuw een beukenhaag in de voortuin te planten. Daar is het nu het ideale seizoen voor.  

Tuin ontwerpsessies

Op deze tuindag zijn er op ook zes tuinontwerpers aanwezig, een mooie moment om alvast plannen te maken voor het voorjaar. De tuinontwerpers van Operatie Steenbreek geven u tips voor uw tuin. Ze houden sessies van een half uur per keer. Wilt u een ontwerp laten maken? Neem dan een plattegrond mee van uw (toekomstige) tuin en 3 foto’s van tuinen die u mooi vindt. Wilt u meer weten over Steenbreek? Kijk dan op www.operatiesteenbreek.nl.

Waarom groen?

Groen in uw tuin is belangrijk voor het opvangen van regenwater en het wordt zomers minder warm. En het is ook nog eens goed voor vogels en andere kleine dieren. Gaat u ook voor een nog groener Kernhem? Dan zien wij u graag bij de Kernhem Tuindag op 22 november.

Naar overzicht