Gratis online tuinadvies

Wil je meer groen in je (nieuwe) tuin, maar weet je niet hoe je dat moet aanpakken? Tussen 1 juni en 1 september geven de tuincoaches van Steenbreek Ede gratis online advies voor je tuin.

Ook in Ede zien we de gevolgen van klimaatverandering. Extreme regenbuien zorgen soms voor wateroverlast. Maar we ervaren ook steeds vaker perioden van hitte en droogte. Daar kunnen we niet omheen. Wel kunnen we met soms kleine aanpassingen onze omgeving leefbaar houden.

Groen in plaats van tegels

Bijvoorbeeld door een aantal tegels in je tuin te vervangen door groen. Daarmee wordt het in je tuin in tijden van hitte minder warm. Ook kan regenwater direct de bodem in, is de kwaliteit van de lucht beter en is het er fijn leven voor vogels, vlinders en insecten.

Ontwerp voor uw tuin

Geef je je op voor het online advies? Dan vragen wij je een vragenlijst in te vullen en plattegrond van de tuin te sturen. De tuincoach maakt daarmee een schets voor je tuin. We gaan bij het ontwerp uit van een groene tuin met verschillende soorten beplanting. Ook is er aandacht voor de mogelijkheden om zoveel mogelijk regenwater op te vangen. Tijdens het online tuinadvies ga je samen aan de slag met de schets voor een groene tuin.

Aanmelden

Het online gesprek duurt ongeveer een uur. Met de ontvangen tips kun je zelf aan de slag gaan om van je tuin een plek te maken die water opvangt in natte perioden en koelte biedt als het heet is. Kijk op www.ede-natuurlijk.nl/tuinadvies om je aan te melden.

Naar overzicht