Bouw woningen Buitenveld van start

Vrijdag 14 oktober gaf wethouder Peter de Pater het startsein voor de bouw van 26 woningen in de wijk Kernhem. Het gaat om 12 hoekwoningen en 14 tussenwoningen van project Buitenveld, die inmiddels allemaal zijn verkocht. Buitenveld is een kleinschalig nieuwbouwplan en valt onder Kernhem B-West.

Feestelijk startsein

De start van de bouw werd feestelijk gevierd. Toekomstige bewoners konden met elkaar kennis maken en wethouder Peter de Pater hield een toespraak. Wethouder Peter de Pater: “Als gemeente Ede zijn we blij dat weer veel mensen in Kernhem een mooie, duurzame en betaalbare nieuwbouwwoning hebben gevonden, in een voor Ede zo kenmerkende groene omgeving.” 

Groene achtertuin

De woningen komen vlak bij de Doesburgerdijk te staan. Langs deze dijk loopt de Ecozone: een leefgebied voor verschillende diersoorten en een plek voor groen en natuur. Dit groengebied ligt in de achtertuin van de nieuwe bewoners.

Type huizen

Een schuin dak en de warmrode ‘Kernhem-steen’: de meeste huizen in project Buitenveld hebben deze typische Kernhem-elementen. Toch verschillen de woningen van elkaar. De huizen verschillen bijvoorbeeld in architectuur, maar ook bijvoorbeeld in voortuinen en gevels. Alle woningen worden energieneutraal opgeleverd en voorzien van stadsverwarming.

Alle woningen zijn inmiddels verkocht. De woningen worden naar verwachting opgeleverd vanaf eind maart 2023. Meer informatie over dit project en volgende projecten kunt u vinden op de website van de ontwikkelaars.